Hoe je de to-do lijst korter maakt!

You can’t do everything. There simply aren’t enough hours in a day. Instead ask yourself: “What am I willing to give up in order to gain more hours for the things that really matter?”

~ Harold Taylor

 

Bepaalt de drukte je dag en voel je jezelf hierdoor onder druk? Groeit je lijst met verantwoordelijkheden, taken en acties elke dag? En vraag je jezelf af of er ooit een einde komt aan alle to-do’s?

Om zo de dag in te gaan, belast met de overload van to-to taken, die je waarschijnlijk nooit af gaat handelen, en die je al demotiveren als je er aan denkt.

Het is tijd om eerlijk te worden over je to-do lijst, je beschikbare tijd en energie.Tijd om voor eens en altijd te beslissen wat je niet gaat doen.

Precies ja …. NIET gaat doen!

Vind uit welke taken je, realistisch gezien, nooit gaat afhandelen. Of waar je nooit genoeg tijd voor zult vinden. Haal deze voor eens en altijd van je to-do lijst.

Ben onverbiddelijk, meedogenloos, keihard, onbarmhartig, barbaars en gewetenloos.

Je kunt niet alles doen. Als je al zoveel te doen hebt, is het de kunst om minder belangrijke zaken te elimineren, zodat je ruimte krijgt om de werkelijk belangrijke taken af te handelen.

Dit is een slimmere manier om een to-do lijst te maken. Start met het snijden in je to-do lijst vandaag. Je voelt jezelf lichter en je krijgt beter overzicht van de belangrijke zaken. Plus dat het je misschien zelfs zoveel motiveert, dat je alsnog een paar minder belangrijke to-do’s kunt afhandelen.

Maak je to-do lijst korter en krijg meer gedaan.

Do better, get organized.