Weleens dat gevoel dat je gek van je werk wordt?

Heb je weleens het gevoel dat alles je teveel wordt, het gevoel alsof je gaat doordraaien?

Eens vertelde een vrouw me dat ze al haar papieren, stapels en bestanden, boeken en zelfs de computer … allemaal uit het raam wilde gooien … benzine erover… een lucifer aansteken en kijken hoe alles in een hoop as verandert.

Waarschijnlijk een beetje gefrustreerd. Wat denk jij?

Heb je jezelf ooit zo gevoeld?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je het gevoel krijgt dat je gek wordt van je werk.

Je zou bijvoorbeeld het gevoel kunnen hebben …

 • Dat er teveel te doen is maar niet genoeg tijd om het voor elkaar te krijgen
 • Je bent doodop en je weet niet eens waar je moet beginnen
 • Je hebt dringend assistentie nodig
 • Je bent inderdaad gek aan het worden

Maak je geen zorgen. Je bent waarschijnlijk niet nummer 4.

Voordat je helemaal doordraait en dingen uit het raam gooit, zijn hier 7 eenvoudige tips om gezond verstand terug te krijgen en je tijd.

Klaar?

 1. Ga slapen. Dit klinkt misschien gek, maar het maakt echt een verschil. Als je goed uitgerust bent en je opgefrist voelt, lijkt alles gewoon beter beheersbaar. Je bent lang niet zo productief als je denkt dat je bent, als je jezelf deze basisbehoefte van het leven ontzegt. Dus ga op tijd naar bed!
 2. Sta eerder op. Er is niets dat lijkt op de stilte van de vroege uren van de dag. Je krijgt zoveel gedaan als er weinig tot geen afleidingen en onderbrekingen zijn.
 3. Plan tijd voor jezelf. Klinkt zo cliché. Maar echt, als je deze tijd in je dag niet blokkeert om een ​​aantal van die dingen gedaan te krijgen die gedaan moeten worden, wanneer zullen ze dan gedaan worden? Maak afspraken met jezelf – en kom ze na!
 4. Schrijf dingen op. Stop met het proberen alles in je hoofd te houden. Het enige dat dat doet is angst creëren. “Ben ik niet iets vergeten?” “Verdorie, ik was vergeten …” “Oh nee, ik heb iets gemist …” Verzin één centrale plek om dingen op papier te zetten zodat je het niet vergeet. Dan is het enige dat je moet onthouden waar die lijst is.
 5. Zeg NEE. Stop met proberen bovenmenselijk te zijn. Je hebt weinig tijd, energie en middelen – je kunt het niet allemaal doen !!! Ongeacht wat de productiviteit goeroes je vertellen. Dus zeg af en toe “Nee“ en niet alleen voor anderen, maar zeg ook NEE tegen jezelf. Het is tijd om dingen los te laten. Doe het. Je zult je zoveel beter voelen. Geloof me in deze.
 6. Eén taak tegelijk. Multitasking is zóóóó 90’s. Het is nu tijd om met de huidige tijd om te gaan. Meer dan één taak tegelijk doen, kost wel 40 % meer tijd. Het levert niets op om e-mail te controleren terwijl je een gesprek voert en je heen en weer flitst tussen verschillende taken. Dit verhoogt niet alleen de tijd die nodig is om alles voor elkaar te krijgen, het riskeert ook fouten te maken en het verlaagt je IQ met 10 punten – echt waar.
 7. Loop aan het einde van de dag van je werkplek weg. Wanneer het tijd is om naar huis te gaan, loop gewoon weg. Je arme brein heeft rust nodig. Maak je geen zorgen, het werk zal daar bij terugkeer geduldig op je wachten. En de muren van het bedrijf zullen niet naar beneden komen. En de zon zal blijven opkomen in het oosten en neergaan in het westen. En de aarde zal niet van zijn as gaan. Dat beloof ik.

Deze 7 zijn niet zo moeilijk om te doen, toch?

Zorg goed voor jezelf. Kies er gewoon één of twee om mee te beginnen. Voordat je het weet, voel je je veel gezonder en hoef je je geen zorgen te maken over hoe je het kapotte raam en de mysterieuze stapel as op de stoep aan de voorkant kunt uitleggen.

 

Do better, get organized!