Morgen een fijne werkdag? Begin vandaag!

In plaats van ’s ochtends wat rond te rommelen in een poging om brandjes te blussen en uit te zoeken wat je gaat doen, maak je een takenlijst aan het einde van je werkdag de dag ervoor.

Waarom een avond ervoor:

Je hebt meer duidelijkheid. Aan het einde van de dag weet je wat er niet is gebeurd en waar je staat. Er is nog wat afstand tussen jou en de dag van morgen en zo kun je strategisch berekenen hoe je je dag wilt laten verlopen.

Je zal meer genieten van je vrije tijd. Dit is een geweldige manier om van werk naar privé tijd over te gaan. Het dwingt je om het werk achter je te laten omdat je weet dat je grip op je agenda en taken hebt.

Je zult beter slapen. Als alles opgeschreven is en er geen open eindjes in je hoofd zijn – slaap je beter.

Een vreemd, maar groot bijkomend voordeel is dat je hersenen, ’s nachts, zullen werken aan elk probleem dat je maar hebt. Vraag me niet waarom dit het geval is, maar uit mijn ervaring werkt het vaak zo. Als ik een uitdaging heb, weet ik vaak de oplossing de volgende dag wanneer ik wakker word.

Je begint je dag met een doel. Je weet precies wat je gaat doen en je hoeft niet na te denken over de volgende actie. Je kunt gewoon aan de slag en vanaf het begin van je werkdag ben je productief.

Het elimineert het “beslissingsdilemma”
Zoals …

Waar moet ik vandaag aan werken?

of …

Waar moet ik vervolgens aan werken?

of erger …

Waar heb ik zin in om vandaag aan te werken?

Maak elke dag wat tijd vrij aan het einde van je werkdag, zodat je een plan kunt maken voor de volgende dag.

Plan morgen, vandaag. Do better, get organized.