Vertraag voor Effectiviteit

“Er is gewoon niet genoeg tijd in een dag!”
“Ik heb te veel te doen, ik krijg het nooit af!”

Komen deze uitspraken je bekend voor?

Ik hoor ze vaak, en zeg het zelf ook weleens. En omdat er nooit genoeg tijd is, voel je waarschijnlijk de druk om zoveel mogelijk taken in een dag te stoppen.

Je kent het wel, het gevoel … voordat je dag zelfs begint, je moet meer doen dan je weet dat je kunt doen. Dus begin je aan het haasten door verkeer, taken, vergaderingen en vrijwel al het andere.

Maar toch, ergens diep van binnen WEET je dat je onmogelijk alles kunt doen. Maar je propt zoveel als je kunt in je dag, omdat – misschien – deze dag anders zal zijn.

“Had ik maar meer tijd!”
Zucht…

Het is eenvoudig in de val te lopen dat je overtuigd raakt dat de tijd je vijand is.
En het is maar al te gemakkelijk om uit het oog te verliezen waar je naartoe haastte … of waarom je het in de eerste plaats doet! Misschien is al dat haasten door je dag niet het antwoord.

Soms is het vertragen precies wat je moet doen om meer dingen gedaan te krijgen.

Tijdens mijn levenslange reis naar effectieve tijd, heb ik een aantal interessante dingen over tijd ontdekt (naast het feit dat we de tijd niet beheersen, moeten we onszelf beheersen – maar ik dwaal af …)

Hoe meer haast, hoe meer je moet haasten om bij te blijven. Je haalt zelden een achterstand in – het tempo van het leven wordt alleen maar sneller. Heb je ooit het gevoel dat het leven te snel voorbijgaat?
Hoe meer je gelooft dat je niet genoeg tijd hebt, hoe meer je deze realiteit zult ervaren. Heb je ooit gemerkt hoe gestresst je jezelf voelt als je haast hebt? En hoe het met de tijd niet beter lijkt te worden?
In plaats van elke dag tot het einde van de dag waanzinnig te rennen, kan je even pauzeren en vertragen om meer tijd te maken.

Dit voel je zo misschien nog niet, dus hier zijn 5 manieren waarop je kunt vertragen en nog meer gedaan krijgt:

Geloof dat je genoeg tijd hebt.
Haal diep adem, ontspan en herinner jezelf eraan dat je voldoende tijd hebt om te doen wat je echt moet doen. Door het simpelweg tegen jezelf te zeggen, verander je je perceptie van beschikbare tijd. Probeer het. Het werkt echt.

Doe minder, voltooi meer.
Als je haast hebt, eindig je vaak met multitasken, wat je op de lange duur alleen maar vertraagt. In plaats van te veel dingen tegelijkertijd proberen te doen, concentreer je je op het afronden van het belangrijkste en daarna op het volgende belangrijkste punt.

Veel plezier.
Wat een concept! Geniet je echt van je dag? Wanneer je “in de zone” bent, ben je niet alleen gelukkiger, maar ben je ook productiever. Vertragen en genieten van de reis.

Tempo naar beneden.
Haast maakt chaos. Fouten, herbewerking en gemiste doelen zijn het resultaat van haasten. Vertraag. Wees je bewust van de taak die voorhanden is.

Begrijp dat je niet alles kunt doen.
Proberen om dit wel te doen is een recept voor stress, burn-out en veel verspilde tijd en energie. Kies in plaats daarvan heel wijs wat je in jouw dag wil proberen te doen.

Ik denk dat dit citaat het prachtig samenvat:

The experience of “being done” and “caught up” is unreachable by doing more. The peace of mind you seek is not dependent on the status of your to-do list.
~ Julie Gray

Wanneer je de tijd neemt om een ​​stap terug te doen en te beoordelen wat echt belangrijk is, is er voldoende tijd beschikbaar.

Vertraag … en krijg belangrijke dingen gedaan.