Maak tijd voor de niet-zo-belangrijke dingen!

Vind je het ook vermoeiend om steeds weer te horen dat je focus van tijd en energie enkel op de meest belangrijke dingen mag zijn?

Je weet wel … hetgeen wat het hoogste resultaat oplevert.

We willen allemaal aan het meest belangrijke werken, maar kijk eens wat er nog meer is. Zoals van die kleine dingen die je nog moet afhandelen, een volle inbox, beloftes die je hebt gemaakt, stapels papieren die opgeborgen moeten worden en informatie die je eigenlijk wil lezen.

Ik zeg je niet dat je niet moet focussen op dat wat het meest belangrijk is. Dat is absoluut nodig. Alleen als je dit continu doet en de minder belangrijke dingen laat liggen, stapelen ze op. Je moet er toch wat mee en die achterstanden kosten energie. Tijd om hier korte metten mee te maken.

Hoe doe je dat? Hier is mijn suggestie …

Zo nu en dan, plan een dag voor de niet-zo-belangrijke dingen.

Of je ze dan afhandelt, verwijderd, er een streep doorheen zet …. maakt niet uit, het effect is hetzelfde … het voelt geweldig om ze van je af te werpen.

Zo’n kleine handeling heeft groot resultaat:
– geeft een boost energie
– geeft je een voldaan gevoel
– motiveert je om meer te doen
– geeft je de opluchting van het eindelijk wegwerken

Wat het je uiteindelijk oplevert is dat het ontzettend goede gevoel dat het afhandelen van deze niet-zo-belangrijke taken kan geven.

Ik weet dat het lastig is om tijd vrij te maken voor de niet-zo-belangrijke dingen, maar ik verzeker je dat wegwerken je enorm veel oplevert.

Maak tijd voor de niet-zo-belangrijke dingen en krijg meer gedaan.
Do better, get organized.