Begin waar je nu bent!

Hik jij er ook steeds tegenaan om dat ding (je weet wel waarover ik het heb) eindelijk te starten en te voltooien.

Misschien heb je spullen / materialen / info / ideeën opgeslagen – wat het ook is – en wacht je tot …

… de juiste tijd,
… het juiste systeem,
… de juiste hulpmiddelen,
… de juiste omstandigheden,
… de juiste manier om het te doen.

Maar je weet gewoon niet waar te beginnen en hoe verder te gaan.

Ik heb een oplossing die je motiveert om dat project op gang te krijgen zonder alle bovengenoemde voorwaarden en, ik zou ook nog zeggen, zonder beren op de weg.

Begin gewoon en blijf in het nu.

Yup…. het is zo simpel.

Bedenk….. Zou het niet logischer zijn om te beginnen vanaf waar je nu bent en zo stap voor stap in voorwaartse richting te blijven bewegen? Gewoon aan de slag met het eerstvolgende. Het is beheersbaar en het is zeer motiverend om wat actie te zien.

Het is perfect, juist in zijn imperfecte aanpak.

Het probleem met denken wat je nodig hebt om te beginnen en hoe verder te gaan, is juist hetgeen wat je vaak remt, teveel plannen, te weinig gedaan krijgen. Ja, technisch gezien, plan je je werk vooruit, maar als de nieuwe dingen binnenkomen – en dat gebeurt altijd – wordt het gewoon toegevoegd aan de groeiende stapel, aan je todo-lijst.

Het is alsof je twee stappen vooruit en een stap achteruit doet. Uiteindelijk kom je er wel, maar het zal lang duren en je zult nooit het gevoel hebben dat je er ooit bovenop komt.

Je hebt altijd het gevoel van …

… overweldigd zijn,
… dat je vast loopt,
… verslagen voelt.

Hoe motiverend is dat?

Maak je geen zorgen om het systeem perfect te krijgen voordat je aan de taak begint. Begin gewoon simpel en begin vooral het gewoon te doen. Vertrouw erop dat het samen zal komen terwijl je ermee werkt door het gaandeweg aan te passen en weer aan te passen.

Beetje bij beetje en beetje kun je het oude spul in het systeem integreren. Maar de sleutel hier is, om er altijd voor te zorgen dat je in het nu blijft en vooruitgaat.

Een niet-zo-perfect plan dat wordt uitgevoerd, resulteert in iets gedaan krijgen, en het is beter dan een perfect plan dat nog steeds onuitvoerbaar is in de perfectioneringsfase.

Gebruik deze methode voor zowat alles wat je tegenhoudt bij het starten. Het is eenvoudig en het werkt !!

Begin waar je nu bent … om meer gedaan te krijgen.